Zakaj? 

+vožnja za 1€ / 100km (eno polnjenje+ polniš doma) + registracija 70€ + do 85km/h. Vozite od 15 let naprej. Samo za 2 osebi. To je vse! Nemogoče je mogoče! Pokliči 041 386 006 in se naroči v salon.

Hočete še več razlogov? 

+Ker je prihranek enako zaslužek!

+Bodi EKO!

+Ker smo lomilci krize in želimo, da se z našimi električnimi avti vozite tudi v

+ ker je bolj varen kot skuter

+ ker je edini generalni servis zamenjava gel baterij (trenutna cena 1190€ z ddv). Dobra stran je, da vas to čaka šele v 6. letu, to pa je manj kot 200 €/ leto. To pa so tudi vsi "stroški", ki jih imate z avtom!


Ok, pa še malo zgodovine in prihodnosti:

Električni avto je avto, ki ga poganja električni motor, ki vso energijo, ki jo potrebuje za delovanje, črpa iz baterije, katero je možno ponovno napolniti. Električni avto ni nekaj novega, temveč njegova zgodovina sega vse do leta 1835, ko je prvega zdizajniral profesor Sibrandus Stratingh iz Groningena, zgradil pa ga je kasneje njegov pomočnik Christopher Becker. Električni avto so bili priljubljeni v poznem 19. stoletju in začetku 20. stoletja saj so imeli v primerjavi z bencinsko gnanimi vrsto prednosti. Bili so tihi, niso onesnaževali, še bolj pomembno je, da ni bilo potrebno mučno pretikanje med prestavami in še bolj mučno pred-zagonsko navijanje s posebno ročico. Kljub vsem prednostim, ki so jih imeli pred bencinsko gnanimi in sploh parnimi, pa so vseeno skoraj čez noč zbledeli v pozabo. V Tekasasu so namreč odkrili enormno nahajališče nafte, Kettering je izpopolnil sistem za vžig, tako da bencinskih ni bilo potrebno več navijati in navsezadnje jim je še Henry Ford zadal smrtni udarec z masovno proizvodnjo bencinskih tako, da električni avtomobili niso imeli niti najmanše možnosti za preživetje.

Ponovno zanimanje za proizvodnjo električnih avtomobilov je prinesla energetska kriza leta 1970-80, še večje leta 2000, predvsem zaradi skrbi pred hitro naraščajočimi cenami nafte in potrebo po zajezitvi emisij toplogrednih plinov, vse do danes, ko je onesnaženost že presegla zdravo mejo in je zanimanje prerastlo v nujo. Avtomobilski industriji so države postavile jasne in stroge omejitve glede izpusta CO2-ja in določile previsoke kazni, da bi se ji splačalo ignorirati le te. Kot posledica električni avtomobili bliskovito prihajaj v serijsko proizvodnjo. Že v začetku leta 2011 imamo v serijski proizvodnji šest električnih avtomobilov (Tesla Roadster, REVAi, Buddy, Mitsubishi i MiEV, Th! nk City, in Nissan Leaf), število modelov pa bo v prihodnje močno naraščalo. Ob upoštevanju visokih cen nafte, dejstvu da so okolju prijazni in neposredno ne onesnažujejo okolja, imajo dobre možnosti za davčne olajšave in morda celo subvencije. To pa bi jih hitro lahko pripeljalo, do prevzema vodilnega položaja oz. prevlade nad bencinskimi.